De DLO
De Beroepsopleiding Advocaten bestaat uit een mix van ethiek- en vaardighedenonderwijs en juridische inhoud. De BA maakt gebruik van moderne en effectieve onderwijstechnieken als blended learning; een combinatie van digitaal onderwijs in de digitale leeromgeving en contactonderwijs op de opleidingsdagen.
Advocaat-stagiairs krijgen toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving (DLO). Dat is de plek waar het studiemateriaal voor alle onderdelen is opgenomen. De advocaat-stagiairs zullen tijdens de stageperiode veel tijd doorbrengen in de DLO. Ze bestuderen de stof aan de hand van verschillende leervormen en maken verplichte opdrachten en bereiden zich zo voor op de opleidingsdagen. De opleidingsdagen zijn vervolgens voor verdieping en om de toepassing van de stof in de praktijk te bespreken.
Bijspijkermodule
De Beroepsopleiding Advocaten is een postacademische opleiding. De rechtenstudie en het behalen van het civiel effect vormen de basis voor toegang tot de Beroepsopleiding. Bij aanvang van de BA kan bepaalde kennis zijn weggezakt. Om te voorkomen dat tussen de advocaat-stagiairs niveauverschillen in kennis bestaan waardoor tijdens de opleiding juridisch-inhoudelijke kennis herhaald moet worden, leggen de aankomende advocaat-stagiairs een basistest af. Bij het niveau van deze test wordt aangesloten bij het Convenant civiel effect. De uitkomst van de basistest geeft aan of de advocaat-stagiair beschikt over een actueel en voldoende kennisniveau.
Wanneer een advocaat-stagiair na het afleggen van de basistest van de Nederlandse orde van advocaten kennishiaten constateert, kan de advocaat-stagiair zijn of haar kennis bijspijkeren en actualiseren. Hiervoor biedt de Uitvoeringsorganisatie Beroepsopleiding Advocaten voor de rechtsgebieden Privaatrecht, Bestuursrecht en Strafrecht een bijspijkermodule aan. De kosten voor een module bedragen €500,- ex btw.
In de bijspijkermodules is studiemateriaal opgenomen. Dit studiemateriaal bestaat uit een mix van literatuur, jurisprudentie, syllabi, kennisclips, podcasts en diagnostische toetsen. Wanneer de advocaat-stagiair de stof uit de bijspijkermodule beheerst, dan sluit zijn of haar kennisniveau aan bij het Convenant civiel effect en beschikt de stagiair over een actueel en voldoende kennisniveau voor de Beroepsopleiding Advocaten.
Aanmelden voor een bijspijkermodule kan via dit formulier.
Persoonlijk dossier in de DLO
Voor het leerproces en de persoonlijke ontwikkeling van de advocaat-stagiairs zijn bewustwording, zelfreflectie en feedback belangrijk. In de DLO hebben ze daarvoor de beschikking over een persoonlijk dossier met het document ‘Mijn Opleidingsstrategie’. Hierin leggen de advocaat-stagiairs hun persoonlijke leerdoelen vast en reflecteren daarop tijdens hun opleiding.
DLO voor trainers en docenten
Trainers en docenten hebben ook toegang tot de DLO. Voor hen is een speciaal onderdeel opgenomen met informatie voor trainers en docenten.
DLO voor patroons
Patroons en kantoren hebben ons laten weten ook voor eigen gebruik kennis te willen nemen van het opleidingsmateriaal. Aan die behoefte komen wij graag tegemoet. Wij hebben het opleidingsmateriaal voor hen beschikbaar gesteld in een speciale DLO voor patroons.
Om toegang tot het opleidingsmateriaal te krijgen, betaalt de patroon van een advocaat-stagiair die die zowel het centrale deel als het decentrale deel van de BA bij de Uitvoeringsorganisatie Beroepsopleiding Advocaten doorloopt, eenmalig een bedrag van € 250,- exclusief btw.
De patroon van een advocaat-stagiair die die die het centrale deel van de Beroepsopleiding Advocaten volgt bij de Uitvoeringsorganisatie Beroepsopleiding Advocaten, en het decentrale deel bij de Law Firm School of de Brauwerij, betaalt voor de DLO die betrekking heeft op het centrale deel 100,- exclusief btw.
Meer informatie over de DLO voor patroons.