Geslaagde train-de-trainerdag

Op donderdag 6 april 2017 organiseerde CPO-Dialogue de jaarlijkse train-de-trainerdag voor de BA. Het is alweer de derde keer dat advocaat-trainers, vaardighedentrainers, docenten en toetsontwikkelaars in Woudschoten samenkomen om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Samen met hen willen we kwalitatief hoogstaand onderwijs voor de advocaat-stagiaires verzorgen. Daarvoor is het belangrijk dat ook zij zich blijven ontwikkelen. Met deze train-de-trainerdag wil de BA hen daarin faciliteren.

De opkomst was hoog en de deelnemers waren enthousiast over de invulling van deze middag. Ria van Dinteren, organisatiepsycholoog- en adviseur, vertelde over de werking van ons brein. Dat leverde interessante inzichten op. Het blijkt bijvoorbeeld dat het geven van een compliment over iemands inzet (‘Wat heb je hard gewerkt’) een sterke positieve invloed heeft op de prestaties, terwijl een compliment gericht op iemands intelligentie (‘Wat ben je slim’) juist het tegenovergestelde effect heeft.

De deelnemers konden workshops bezoeken. In deze workshops stonden waardevolle thema’s en vaardigheden voor de trainers en docenten centraal. Zo verzorgde Liesbeth van Laak een workshop communicatiestijlen. Gedreven, analytisch, aimabel of expressief; of je wilt of niet, iedereen gebruikt primair een van deze stijlen. Ze herkennen en kunnen toepassen is handig voor advocaten tijdens het werk, maar ook als trainer om zo voor meer acceptatie te zorgen bij je publiek of individuele gesprekspartner.

Jeroen Pater gaf een workshop ‘netwerken voor professionals’, Thomas Bijsterbosch een workshop ‘mindfulness’ en bij Frans van Arem leerden de deelnemers wat het effect is van weerstand op lichaam, gevoel en denken en hoe je dat kunt beïnvloeden.

De BA kijkt terug op een inspirerende middag. Een middag waarin we samen met de trainers, docenten en toetsontwikkelaars hebben kunnen werken aan en voor de BA.

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen