• Over de BA

  De Beroepsopleiding Advocaten (BA) leidt beginnende advocaten op tot zelfstandige, deskundige en ethisch handelende juridisch professionals – de Vertrouwde Adviseur.

  De BA streeft ernaar een antwoord te zijn op de laatste en toekomstige ontwikkelingen in de juridische actualiteit. Daarom staan ethisch besef, de vaardigheden die nodig zijn om een goede relatie met de cliënt te ontwikkelen, het toepassen van kennis, en het vermogen om te blijven leren centraal in de opleiding. De kernwaarden van de advocatuur, de gedragsregels en het competentieprofiel advocatuur zijn het kompas voor de verdieping van het ethisch besef.

  Lees meer
 • Wie voert de BA uit?

  De Beroepsopleiding Advocaten is de beroepsopleiding van de Nederlandse orde van advocaten. De NOvA stelt het curriculum en het opleidings- en examenreglement vast.

  Voor de ontwikkeling, organisatie en uitvoering van de Beroepsopleiding Advocaten heeft de Nederlandse orde van advocaten de combinatie CPO-Kyden aangesteld als uitvoeringsorganisatie.

  De Uitvoeringsorganisatie verzorgt het centrale deel van de Beroepsopleiding. Het decentrale deel wordt uitgevoerd door de Uitvoeringsorganisatie en de geaccrediteerde aanbieders The Law Firm School en De Brauw Blackstone Westbroek.

   

  Lees meer
 • Onze missie en waarden

  De Beroepsopleiding Advocaten brengt kennis tot leven, geeft verdieping aan vaardigheden en laat
  ethiek spreken. Dat is wat een advocaat krachtig en waarachtig maakt.

  Onze missie en waarden beschrijven ons streven naar een eerlijke en veerkrachtige samenleving en onze overtuigingen over een goed functionerende rechtsstaat en de rol van advocaten daarbinnen. Vier helpende waarden zijn onze gezamenlijke bouwstenen.

  Lees meer