• Over de BA

  De Beroepsopleiding Advocaten (BA) leidt beginnende advocaten op tot zelfstandige, deskundige en ethisch handelende juridisch professionals – de Vertrouwde Adviseur.

  De BA streeft ernaar een antwoord te zijn op de laatste en toekomstige ontwikkelingen in de juridische actualiteit. Daarom staan ethisch besef, de vaardigheden die nodig zijn om een goede relatie met de cliënt te ontwikkelen, het toepassen van kennis, en het vermogen om te blijven leren centraal in de opleiding. De kernwaarden van de advocatuur, de gedragsregels en het competentieprofiel advocatuur zijn het kompas voor de verdieping van het ethisch besef.

  Lees meer
 • Wie voert de BA uit?

  De Beroepsopleiding Advocaten is de beroepsopleiding van de Nederlandse orde van advocaten. De NOvA stelt het curriculum en het opleidings- en examenreglement vast.

  Voor de ontwikkeling, organisatie en uitvoering van de Beroepsopleiding Advocaten heeft de Nederlandse orde van advocaten de combinatie CPO-Dialogue aangesteld als uitvoeringsorganisatie.

  De Uitvoeringsorganisatie verzorgt het centrale deel van de Beroepsopleiding. Het decentrale deel wordt uitgevoerd door de Uitvoeringsorganisatie en de geaccrediteerde aanbieders The Law Firm School en De Brauw Blackstone Westbroek.

   

  Lees meer
 • Ons manifest

  Het leveren van kwaliteit, een positieve houding en integer handelen zijn enkele van onze basisbeginselen die we ook de advocaat-stagiairs meegeven in hun ontwikkeling. We streven ernaar om die beginselen zelf te belichamen.

  Het manifest beschrijft de visie, missie en basisbeginselen achter de Beroepsopleiding Advocaten. We streven ernaar om een relevante opleiding te zijn, die naadloos aansluit bij de praktijk en een antwoord is op de laatste en toekomstige ontwikkelingen in de wereld van de advocatuur en in de maatschappij.

  Lees meer