• Over de BA

  De Beroepsopleiding Advocaten (BA) leidt beginnende advocaten op tot zelfstandige, deskundige en ethisch handelende juridisch professionals – de Vertrouwde Adviseur.

  De BA streeft ernaar een antwoord te zijn op de laatste en toekomstige ontwikkelingen in de juridische actualiteit. Daarom staan ethisch besef, de vaardigheden die nodig zijn om een goede relatie met de cliënt te ontwikkelen, het toepassen van kennis, en het vermogen om te blijven leren centraal in de opleiding. De kernwaarden van de advocatuur, de gedragsregels en het competentieprofiel advocatuur zijn het kompas voor de verdieping van het ethisch besef.

  Lees meer
 • Wie voert de BA uit?

  De Beroepsopleiding Advocaten is de beroepsopleiding van de Nederlandse orde van advocaten. De NOvA is de architect van de opleiding en verantwoordelijk voor het curriculum.

  Voor de ontwikkeling, organisatie en uitvoering van de Beroepsopleiding Advocaten heeft de Nederlandse orde van advocaten de combinatie CPO-Dialogue aangesteld als uitvoeringsorganisatie.

  Lees meer
 • Onze kernwaarden

  Het leveren van kwaliteit, een positieve houding en integer handelen zijn enkele van onze kernwaarden, die we ook de advocaat-stagiairs meegeven in hun ontwikkeling. We streven ernaar om die waarden zelf te belichamen.
   

  Ons manifest

  Het manifest beschrijft de visie, missie en waarden achter de Beroepsopleiding Advocaten. We streven ernaar om een relevante opleiding te zijn, die naadloos aansluit bij de praktijk en een antwoord is op de laatste en toekomstige ontwikkelingen in de wereld van de advocatuur en in de maatschappij.

  Lees meer