Het journaal oktober 2018

De wereld van het recht en de omgeving waarin de advocaat werkt veranderen razendsnel. Het journaal brengt daarom een selectie van must-read nieuwsartikelen uit binnen- en buitenland.

De toegang tot het recht
Er wordt weer gemorreld aan de toegang tot het recht. Ditmaal is minister van rechtsbescherming Sander Dekker degene die zich de woede op de hals haalt van vele (sociaal) advocaten omdat hij het mes wil zetten in de gefinancierde rechtsbijstand. ‘Zelfredzaamheid’ is zijn stokpaardje. De redactie van het NRC schreef een kritisch opiniestuk.

Ontwikkelingen in het businessmodel van de advocatuur?
‘How do you tell a room full of millionaires their businessmodel is wrong?’ sprak de internationaal bekende legal watcher professor Richard Susskind ooit. Dat doe je dus niet. Ten minste niet tegen 41 procent van de advocaten aanwezig op het eeuwcongres van het Advocatenblad. Innovatie op het vlak van het verdienmodel vinden ze niet nodig.

Prinsjesdag en advocatuur
Een overzicht van de kabinetsplannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd en die de advocatuur raken.

Interview met strafrechtadadvocaat Gerald Roethof
Een interview met Gerald Roethof, de advocaat die Jos B., verdachte in de zaak Nicky Verstappen, verdedigt.

Voor young professionals
Een informatieve website gericht op millennials en de vraagstukken waarmee zij worstelen.

Brett Kavanaugh en Pulp Fiction
Wie smult van het circus rond de benoeming van Brett Kavanaugh, de beoogde rechter voor het Amerikaanse hooggerechtshof, die weet dit ook vast te waarderen. Kavanaugh past prima in Pulp Fiction.

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen