Het journaal oktober 2019

De wereld van het recht en de omgeving waarin de advocaat werkt veranderen razendsnel. Het Journaal brengt daarom een selectie van must-read nieuwsartikelen uit binnen- en buitenland.

Kiezen tussen cliënt of gezin

Na de moord op Derk Wiersum staan advocaten stil bij hun veiligheid. Het Advocatenblad sprak met een aantal advocaten. Durven zij risicozaken nog aan?

Tekort aan advocaten

Voor het eerst zijn juridische vacatures moeilijk in te vullen. Uit een rapport van het UWV blijkt dat er een tekort is aan advocaten, bedrijfsjuristen en kandidaat-notarissen.

Advocaat even afwezig bij start zaak: meedogenloos verstek

Even een praatje maken met een kantoorgenoot bij het hof en dan je zaak missen. De Hoge Raad bepaalde keihard dat je dan toch echt een verstek aan je broek hebt.

Advocatenkantoor neemt kat aan als advocaat

Een Braziliaans advocatenkantoor haalde een zwerfkat van de straat de burelen binnen. Maar na klachten van zeurpieten over de rondhangende kat schroefde het kantoor de bescherming op en nam het edele dier aan als advocaat.

Mannelijke Britse advocaten gedragen zich slecht naar vrouwelijke collega’s

Seksistische opmerkingen, intimidatie, negeren en pesten door mannelijke collega’s – het overkomt vrouwelijke advocaten in Engeland nog vaak zegt de Association of Women Barristers in een rapport.

Piketadvocaten in staking van 1 tot 14 januari 2020

De stakingsactie met de hashtag #ikpiketnietlanger is bedoeld om minister Dekker te doordringen van het belang van betaalbare rechtsbijstand. In sommige provincies doet 100% van de piketadvocaten mee aan de actie.

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen