Inschrijving geopend voor vernieuwde BA

Vanaf 1 oktober 2020 kunnen advocaat-stagiairs zich aanmelden voor de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten, die in maart 2021 van start gaat. De BA is de beroepsopleiding van de Nederlandse orde van advocaten en wordt uitgevoerd door de Uitvoeringsorganisatie (een samenwerking tussen CPO en Dialogue), de Law Firm School (LFS) en De Brauw. Daarnaast hebben ook het college van afgevaardigden, advocaten door het hele land en andere experts hard gewerkt aan de ontwikkeling van de vernieuwde opleiding. Het resultaat is een praktijkgerichte opleiding die de gehele balie aanspreekt, met aandacht voor (digitale) vaardigheden, ethiek, praktijkgerichte inhoud en ondernemerschap.

Advocaat-stagiairs die nu al aan de BA deelnemen, blijven het huidige kwalitatief gelijkwaardige programma doorlopen. Meer informatie over de huidige én de vernieuwde BA leest u op deze website.

Meer informatie over de totstandkoming van de vernieuwde BA kunt u lezen in BAgazine, het tweemaandelijkse magazine van de NOvA. In de eerste editie zijn onder meer een interview met Susan Kaak over de totstandkoming van de vernieuwde beroepsopleiding in de afgelopen twee jaar en interviews met Sven Brinkhoff en Esther Oppedijk van Veen opgenomen. Zij hebben meegewerkt aan het opstellen van het nieuwe curriculum.

Open hier het BAgazine.

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen