Lawyers Tour: gasten najaar 2023

Lawyers Tour is de BA-variant op het tv-programma College Tour. In september werden wederom vier prominente advocaten geïnterviewd bij de start van de Beroepsopleiding Advocaten op Woudschoten. Deze keer: Christiaan Alberdingk Thijm, Irma van den Berg, Wil Eikelboom en Jacqueline Schaap.

Christiaan Alberdingk Thijm

Christiaan Alberdingk Thijm, tech- en mediarecht-litigator, sprak in Lawyers Tour onder andere over Gen Z en generatieverschillen binnen kantoor, de rol van advocaten in maatschappelijke discussies, en de voordelen van media-aandacht. Bekijk het interview hier.

Irma van den Berg

Irma van den Berg is voorzitter van Lawyers for Lawyers en vertelde waarom het belangrijk is om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en de rechtsstaat. Ze sprak over bedreigingen en risico’s, de rol van de politiek, en waarom het belangrijk is om buiten je eigen bubbel te kijken. Bekijk het interview hier.

Wil Eikelboom

Asieladvocaat Wil Eikelboom legde in zijn interview uit wat het probleem van de sociale advocatuur is, en waarom hij het recht op asiel als een hindernisbaan beschouwt. Ook sprak hij over de positieve en negatieve kanten van sociale media, en zijn ‘fittie’ met GeenStijl. Bekijk het interview hier.

Jacqueline Schaap

Jacqueline Schaap, co-deken van de Amsterdamse orde van advocaten, lichtte toe waarom zij vindt dat advocaten zich steeds agressiever opstellen. Verder sprak zij over de kwaliteit van de advocatuur, advocaten in de media, en de uitdagingen die in haar rol als deken ervaart. Ook vertelde zij over haar eigen ‘dekenmomentje’. Bekijk het interview hier.

 

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen