Nieuwe afleveringen Lawyers Tour

De Lawyers Tour line-up bestond ditmaal uit Emilie van Empel, Janneke Mulder, Victor Koppe en Robert Sanders.

Victor Koppe is gespecialiseerd in het strafrecht en het internationaal strafrecht. In 2007 werd hij de advocaat van Nuon Chea, de rechterhand van Pol Pot tijdens het regime van de Rode Khmer in Cambodja. Al meer dan 10 jaar houdt hij zich met deze zaak bezig. Over het werk van Victor Koppe in Cambodja is een documentaire gemaakt: ‘Defending Brother No. 2.’ Kijk hier naar zijn ervaringen.

Robert Sanders was advocaat van de Nederlandse orde van advocaten en secretaris van de Herijkingscommissie Gedragsregels 2017. In 2017 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op zijn proefschrift ‘Orde en discipline. Een onderzoek naar de ontwikkeling en reikwijdte van het advocatentuchtrecht.’ In deze aflevering duiken we diep de nieuwe gedragsregels in.

Janneke Mulder is oprichter van Uiteen, een advocatenkantoor voor familie- en erfrecht. In december 2017 is ze verkozen tot Legal Woman of the Year. Ze heeft veel ervaring op diverse gebieden van het familierecht, zoals echtscheidingszaken en spreekt in deze aflevering onder andere over hoe om te gaan met emoties, en wat neurowetenschap ons kan leren.

Emilie van Empel is advocaat sinds 1988. Van eind 2010 tot juli 2017 was zij deken van de Nederlandse orde van advocaten in het arrondissement Breda. In de periode dat er veel te doen was om het provisieverbod in de Gedragsregels was zij voorzitter van het dekenberaad. Van Empel heeft een sterke visie op de ethische vorming van advocaten en het belang van maatschappelijk bewustzijn.

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen