Ontwikkelingen binnen de BA

Een update over de laatste ontwikkelingen binnen de Beroepsopleiding Advocaten van de NOvA. Deze keer: nieuwe advocaat-stagiairs starten op Woudschoten, inhaaldagen voor het onderwijs in de BA2013-2020 en de eerste integratieve dagen.

Nieuwe advocaat-stagiairs starten op Woudschoten

In maart starten meer dan 500 advocaat-stagiairs met de BA. Gelukkig laten de coronamaatregelen het toe om hen op Woudschoten te verwelkomen. Dat is wel nog in aangepaste vorm: in kleinere groepen, zonder overnachting, maar met diner en uiteraard de pubquiz. De NOvA en de Uitvoeringsorganisatie wensen de nieuwe advocaat-stagiairs veel succes met hun opleiding.

Inhaaldagen voor advocaat-stagiairs BA 2013-2020

Advocaat-stagiairs die onderwijs of een toets moeten inhalen, kunnen dat in principe doen bij een van de navolgende cohorten. Vanwege de invoering van de vernieuwde BA vanaf maart 2021 is dat niet in alle gevallen meer mogelijk. Daarom zijn inhaaldagen gepland. Op de website is het rooster daarvoor opgenomen.

De eerste integratieve dagen

In de eerste helft van februari hebben de eerste integratieve dagen plaatsgevonden. Dit is een nieuwe toetsvorm in de BA. Tijdens de integratieve dag leggen de advocaat-stagiairs een toets af: een praktijksimulatie in de vorm van een mootcourt. Door de coronamaatregelen moest dat deze keer nog online. Dat maakte het letterlijk en figuurlijk achter de schermen extra spannend, want online kan er natuurlijk van alles misgaan. De kleine, meestal technische problemen die zich aandienden, konden gemakkelijk worden verholpen. Onze complimenten aan de beoordelaars en de advocaat-stagiairs voor de flexibiliteit bij de online mootcourts.

Leerpraktijken

Na de integratieve dagen en na de evaluatiegesprekken aan het einde van hun eerste jaar, starten de advocaat-stagiairs van cohort 1 BA startjaar 2021 binnenkort met de leerpraktijken.

In de leerpraktijk verbreedt en verdiept de advocaat-stagiair de kennis en de vaardigheden die hij heeft opgedaan in de hoofdpraktijk. De advocaat-stagiair heeft voor een van de volgende leerpraktijken gekozen:

Privaatrecht:

  • Aansprakelijkheid en verzekering
  • Arbeidsrecht
  • Familierecht
  • Financiering, zekerheden en insolventie
  • Ondernemingsrecht

Bestuursrecht:

  • Migratiepraktijk
  • Omgevingsrecht

Strafrecht:

  • Strafrecht

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen