Ontwikkelingen binnen de BA

Een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de Beroepsopleiding Advocaten van de NOvA. Deze keer: nieuwe advocaat-stagiairs, de jaarlijkse BA Inspiratie- & Innovatiedag, de expertgroep advocaat-stagiairs en een bijeenkomst voor HR-professionals.

Woudschoten

In maart starten op Woudschoten circa 570 advocaat-stagiairs met de BA. In het tweedaagse programma van Ethiek 1 maken ze kennis met onder meer de kernwaarden van de advocatuur, de Gedragsregels, financiële integriteit en de rol van de advocaat in de samenleving. Bij Lawyers Tour zijn deze keer Thera Adam-van Straaten, Paul Tjiam, Jeroen Soeteman en Maaike de Jong te gast. We wensen de nieuwe advocaat-stagiairs veel succes met hun opleiding.

 

Expertgroep advocaat-stagiairs op 14 maart

Twee keer per jaar organiseren we op Woudschoten een bijeenkomst voor de expertgroep advocaat-stagiairs. De eerstvolgende expertgroep staat gepland op 14 maart 2024 van 13.30 uur tot 16.30 uur. Op de agenda staan inclusiviteit in het onderwijs, de nieuwe digitale leeromgeving en het gebruik van AI in het onderwijs. We zijn benieuwd naar de wensen en behoeften van advocaat-stagiairs over deze thema’s. Wil je ook meepraten over deze onderwerpen? Meld je dan aan bij lisa.vanderlinden@beroepsopleidingadvocaten.nl.

 

Inspiratie- & Innovatiedag voor BA-professionals op 5 maart

Op 5 maart 2024 organiseren we voor de BA-professionals de jaarlijkse Inspiratie- & Innovatiedag. Iris Gündel is onze gastspreker. Ze is de oprichter van Voorkans en de Prediation® Business Academy. In haar bijdrage gaat ze in op de huidige generatieverschillen. Dat doet ze met praktische inzichten en herkenbare voorbeelden over de generaties Y en Z. Daarmee geeft ze een kijkje in de overkoepelende waarheid van alle generaties.

Net als tijdens eerdere Inspiratie- & Innovatiedagen bieden we de BA-professionals een interactief programma in een informele setting. En uiteraard is er ook ruimte om ervaringen te delen en bij te praten.

 

Terugblik op integratieve dag 2

In januari hebben de advocaat-stagiairs die in het voorjaar van 2022 met de BA zijn gestart de toets van integratieve dag 2 afgelegd. Voor de advocaat-stagiairs van Privaatrecht en Bestuursrecht was dat een onderhandeling, voor de advocaat-stagiairs van Strafrecht een getuigenverhoor. Het winterse weer in deze periode zorgde voor vertragingen op de weg en op het spoor waardoor sommigen te laat kwamen. Dat heeft gelukkig geen problemen opgeleverd, want door de flexibele opstelling van advocaat-stagiairs en beoordelaars heeft iedereen alsnog op de geplande dag de toets kunnen afleggen.

 

HR-bijeenkomst op 12 maart

Speciaal voor HR-professionals organiseren we op 12 maart 2024 van 15.00 uur tot 16.30 uur een HR-bijeenkomst. Daar informeren we je over de laatste ontwikkelingen in het onderwijs, zoals de nieuwe digitale leeromgeving. Ook gaan we graag met je in gesprek over thema’s als veiligheid in het onderwijs en het gebruik van AI. En wat zijn de ervaringen vanuit HR rondom advocaat-stagiairs? Wil je ook deelnemen aan deze bijeenkomst voor HR-professionals? Meld je dan aan bij lisa.vanderlinden@beroepsopleidingadvocaten.nl.

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen