Nieuws van de NOvA

NOvA-pilot Vertrouwensadvocaat van start

Advocaten die in aanraking komen met ondermijnende criminaliteit, daarvoor vrezen of te maken hebben met andere gevallen waardoor ze hun onafhankelijkheid dreigen te verliezen, kunnen sinds 4 december bellen met een Vertrouwensadvocaat. De NOvA is een pilot van een half jaar gestart. Hiermee wil de NOvA advocaten die onder druk worden gezet, ondersteunen. Lees hier meer over dit initiatief.

 

Nieuwe aflevering NOvUM: weerbaarheid

Advocaten moeten hun werk in een veilige omgeving kunnen doen. De afgelopen jaren zijn er meerdere situaties geweest waarbij de veiligheid van advocaten ernstig in het geding was. In de zevende editie van NOvUM, de serie digitale gesprekken over de actualiteit en de praktijkvoering van advocaten, spreekt Bas van Zelst daarom met Jeroen Soeteman (bestuurder NOvA), Onno Pouw (weerbaarheidstrainer) en Marieke de Jong (advocaat) over weerbaarheid. Wat is weerbaarheid? Welke tips heeft Onno Pouw voor advocaten, wat heeft Marieke de Jong meegemaakt en wat doet de NOvA om advocaten weerbaar te laten zijn? Bekijk en beluister hier het gesprek.

 

Inzicht in de orde

Hoeveel advocaten zijn er eigenlijk in Nederland? Worden het er meer of minder? En hoe zit dat per arrondissement? Bekijk alle feiten en cijfers in dit overzicht.

 

Indexatie kosten basistest

Iedere advocaat-stagiair die begint met de Beroepsopleiding Advocaten is verplicht de basistest van de Nederlandse orde van advocaten te hebben afgelegd. De basistest geeft je goed inzicht in het niveau en de actualiteit van je juridisch-inhoudelijke kennis. Deze kennis wordt als bekend verondersteld en wordt daarom tijdens de BA niet herhaald. Constateer je na het afleggen van de basistest kennishiaten, dan kun je je kennis bijspijkeren en actualiseren door het volgen van een bijspijkermodule.

De prijs voor de basistest is geïndexeerd. Per 1 januari 2024 kost de basistest € 151,63 exclusief btw. Meer informatie over de basistest vind je hier.

 

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen