Op weg naar een nieuwe DLO

Bijna is het zover dat we overgaan naar een nieuwe digitale leeromgeving. Dat doen we in twee fases. Wat verandert er voor jou?

Brightspace

In een eerdere nieuwsbrief kon je al lezen dat de Beroepsopleiding Advocaten overgaat op een nieuwe digitale leeromgeving. We hebben gekozen voor Brightspace. Dat is voor velen een bekende omgeving omdat veel universiteiten daarmee werken.

Bij de inrichting van de nieuwe DLO hebben we uiteraard de feedback op de huidige DLO meegenomen. Verder hebben we aan de expertgroep advocaat-stagiairs wensen en behoeften gevraagd. Aan deze expertgroep hebben we ook een conceptversie van de nieuwe DLO voorgelegd. De advocaat-stagiairs waren enthousiast en ze hebben ons nog waardevolle praktische tips meegegeven.

Overgang in fases

Inmiddels is het dan bijna zover dat we over kunnen gaan naar Brightspace. Dat doen we in twee fases. De advocaat-stagiairs die in september 2023 zijn begonnen met de Beroepsopleiding Advocaten (cohort 6) zijn de eerste groep die vanaf eind november met Brightspace gaan werken. Zij hebben daarover al informatie ontvangen.

Ook de trainers en docenten krijgen binnenkort toegang tot Brightspace. Als zij onderwijs verzorgen voor cohort 6 dan vinden ze daar vanaf eind november het materiaal voor deze groep. Binnenkort ontvangen ze daarover meer informatie. Het materiaal voor de andere cohorten blijft tot eind januari 2024 in de huidige DLO-omgeving staan.

Eind januari 2024 gaan alle andere gebruikers van de DLO over naar Brightspace.

Inloggegevens

In de nieuwe digitale leeromgeving wordt voor alle gebruikers een account aangemaakt. Zodra we een gebruiker koppelen aan de DLO, krijgt die automatisch een bericht over het aanmaken van een wachtwoord. Voor jou is op dit moment het volgende van belang:

  • Ontvang je een mail over je gebruikersnaam en wachtwoord, dan hoef je daarmee nog niets te doen. Bewaar de mail wel goed.
  • Log je toch alvast in op de nieuwe DLO, dan vind je daar nog geen onderwijsmateriaal.

Voor de meeste gebruikers verandert er voorlopig nog niet zoveel. Zodra je gaat werken in de nieuwe digitale leeromgeving, informeren we je daarover.

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen