Subsidie voor Beroepsopleiding van sociaal advocaten

Om de deelname van jonge advocaten in het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand te stimuleren, is de Raad voor Rechtsbijstand, op initiatief van de NOvA, eind 2020 gestart met de subsidieregeling beroepsopleiding sociaal advocaten. Na de eerste subsidieronde voor advocaat-stagiairs die in maart zijn gestart met de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten van de NOvA, kunnen sociaal advocatenkantoren nu ook subsidie aanvragen voor het tweede cohort, dat start in september 2021.

In de eerste subsidieronde van de subsidieregeling beroepsopleiding sociaal advocaten zijn ongeveer 100 subsidies toegekend. Omdat er in totaal 175 subsidies te vergeven zijn, kunnen in de tweede ronde ongeveer 75 aanvragen van sociaal advocatenkantoren gehonoreerd worden. Op dit moment zijn nog circa 35 subsidies beschikbaar.

Tussentijdse evaluatie
Een tussentijdse evaluatie leert dat de regeling voorziet in een grote behoefte bij de sociale advocatuur en daarmee succesvol genoemd kan worden. Ook blijken de toegekende subsidies op evenredige wijze verdeeld over de arrondissementen en over de rechtsgebieden.

Meer informatie
De subsidie dient tenminste acht weken voor aanvang van de Beroepsopleiding Advocaten te worden aangevraagd. Kijk op de website van de Raad voor Rechtsbijstand voor de belangrijkste voorwaarden om voor de subsidie in aanmerking te komen en het aanvraagformulier.

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen