Tijdelijk online-onderwijs vanwege coronamaatregelen

14 april 2020

Door de maatregelen rondom het coronavirus organiseren wij tot en met week 28 van dit jaar geen fysieke onderwijsactiviteiten. Daarvoor in de plaats bieden we, in overleg met de Nederlandse orde van advocaten, het onderwijs de komende periode online aan.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de invulling daarvan. De kwaliteit van het onderwijs staat voor ons altijd voorop. U kunt erop vertrouwen dat dat ook voor het online-onderwijs geldt. Dat betekent bijvoorbeeld dat het persoonsgericht, praktijkgericht en toepassingsgericht is. We bieden de ruimte om aan eigen leerdoelen te werken, om kennis en ervaringen uit te wisselen, en in subgroepen te werken. Opleidingsgroepen blijven hetzelfde, met de vaste trainers en docenten.

Wat verandert er?

Ter vervanging van het fysieke onderwijs hebben we in de digitale leeromgeving (DLO) een virtual classroom opgenomen. In deze virtual classroom hebben de advocaat-stagiaires volgens hun (aangepaste) rooster contact met hun trainer of docent en hun opleidingsgroep.

Voor de meeste vakken en modules geldt dat de bijeenkomsten in de virtual classroom korter zijn dan de gebruikelijke opleidingsdagen. Ter vervanging van het resterende deel van het fysieke onderwijs breiden we de onderwijsactiviteiten in de DLO uit met bijvoorbeeld extra opdrachten en kennisclips.

Toetsen

De digitale toetsen kunnen als gevolg van de coronamaatregelen de komende periode niet op de gebruikelijke locatie worden afgenomen. Gelet op de uitzonderlijke omstandigheden van de huidige situatie, heeft de examencommissie besloten dat de in week 14 tot en met week 28 geplande toetsen op een centraal moment op de eigen kantoor- of thuiswerkplek worden afgenomen.

Voor sommige toetsen heeft de examencommissie een nieuwe toetsdatum vastgesteld. Het aangepaste rooster is opgenomen op onze website.

Aangepaste roosters

De komende periode werken we met een aangepast rooster. Daarbij hebben we zoveel als mogelijk rekening gehouden met al geplande datums.

Heeft u vragen, of wilt u overleggen over uw specifieke situatie, dan kunt u contact met ons opnemen via info@cpodialogue.nl of 088 0595 700.

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen