Weer fysiek onderwijs op locatie

De ontwikkelingen rondom het coronavirus en de versoepelingen van de coronamaatregelen die het kabinet heeft doorgevoerd, maken fysieke onderwijsactiviteiten weer mogelijk. Dat is goed nieuws. Met ingang van augustus bieden we het onderwijs daarom weer fysiek op de onderwijslocaties aan.

Voorop staat dat we voor alle betrokkenen een zo veilig mogelijke omgeving willen creëren. Zij kunnen er dan ook vanzelfsprekend op vertrouwen dat de locaties zo zijn ingericht dat de deelnemers veilig aanwezig kunnen zijn. Op de locaties leven we de dan geldende regels van het RIVM na.

Coronatoegangsbewijs voor opleidingslocaties

Het kabinet heeft besloten dat per 25 september 2021 een coronatoegangsbewijs noodzakelijk is voor onder meer een bezoek aan een horecagelegenheid.

Onze opleidingslocaties zijn horecagelegenheden. Zij hebben aangegeven dat ze gaan controleren op de coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat advocaat-stagiairs, trainers en docenten de opleidingslocatie alleen kunnen betreden als zij een geldig vaccinatiebewijs of een coronaherstelbewijs kunnen laten zien, met daarbij een identiteitsbewijs. Beschikken zij niet over een geldig vaccinatiebewijs of een coronaherstelbewijs, dan hebben zij nog de mogelijkheid om zich voorafgaand aan een opleidingsdag te laten testen bij een testaanbieder die is aangesloten bij Testen voor toegang.

Heel concreet betekent dit voor advocaat-stagiairs dat zij zonder geldig coronatoegangsbewijs niet kunnen deelnemen aan de voor hen geplande opleidingsdagen. Zij moeten het onderwijs dan inhalen. Daarvoor worden zij automatisch ingedeeld voor het onderwijs van het desbetreffende onderdeel over een half jaar. Daarbij plaatsen we wel de kanttekening dat op dit moment niet bekend is of de maatregel voor het coronatoegangsbewijs dan nog steeds geldt.

Heeft u vragen, dan kunt u contact met ons opnemen via info@beroepsopleidingadvocaten.nl of 088 0595 700.

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen