Certificaatuitreiking: Door anders kijken het speelveld vergroten

Van harte gefeliciteerd aan alle advocaten die de Beroepsopleiding Advocaten hebben afgerond! Onlangs vond de feestelijke certificaatuitreiking plaats voor de advocaten die de BA succesvol hebben doorlopen en nu afzwaaien.

Gastspreker bij de certificaatuitreiking was voetbalscheidsrechter Allard Lindhout. Aan de hand van aansprekende voorbeelden uit het betaald voetbal sprak hij over leiderschap, communicatie, omgaan met weerstand, presteren onder druk, samenwerking en keuzes maken.

Door middel van video- en geluidsfragmenten werden de aanwezigen actief bij het verhaal van Lindhout betrokken. Zij moesten hun oordeel vellen over verschillende situaties door het trekken van een gele of rode kaart. Is de bal in of uit? Dat hangt in veel gevallen af van waar je staat en hoe je ernaar kijkt. Met andere woorden: wat je ziet hangt af van je invalshoek. Ondanks duidelijke regels die leiden tot zwart-witdenken, moet je soms oordelen binnen een grijs gebied. En vaak kun je door anders kijken juist het speelveld vergroten. Een mooie les, niet alleen voor scheidsrechters, maar ook voor advocaten.

 

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen