Eindejaarsgeschenk 2023: de BA plant een bos

In december 2023 doneerde de Beroepsopleiding Advocaten 2130 bomen aan stichting Trees for All, als eindejaarsgeschenk voor alle BA-medewerkers en alle BA-professionals die betrokken zijn bij het onderwijs en toetsing. De helft daarvan wordt geplant op Borneo, de andere helft in Nederland. Op 1 februari maakten we op de Boomplantdag van Trees for All een start met het planten van een nieuw bos in Eersel.

Een blijvend cadeau

Met deze donatie heeft de Beroepsopleiding Advocaten een nieuwe betekenis gegeven aan het traditionele eindejaarsgeschenk. Iets dat de geest van vernieuwing en groei belichaamt. En iets dat ons streven naar verbinding en duurzaamheid uitdraagt. Onze bomen zullen groeien, beschutting bieden, zuurstof produceren en de aarde verrijken. Zo geven we een blijvend cadeau aan onze planeet en dragen we bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Trees for All plant bomen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Dat gebeurt wereldwijd, waaronder op Borneo. Op het Indonesische deel van het eiland Borneo zijn grote gebieden met tropisch regenwoud verdwenen. Met onze donatie helpt Trees for All, samen met Borneo Nature Foundation, rangers en dorpelingen om het prachtige bos in Nationaal Park Sebangau te herstellen. Hiermee geven we het leefgebied terug aan de ernstig bedreigde orang-oetan en vele andere plant- en diersoorten.

In Nederland dragen we bij aan een project in Eersel voor het planten van nieuw bos, het herstellen van bestaand bos en de aanplant van bomen en heggen. In totaal worden 23 verschillende boomsoorten geplant, zoals de winterlinde, haagbeuk, ratelpopulier, zoete kers, sleedoorn, wintereik, boswilg en hazelaar. Dit zijn inheemse soorten die verschillende planten en dieren aantrekken. Dat stimuleert de biodiversiteit.

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen