Jonge Balie Congres 2022: Nothing but the Truth

Op 3 en 4 november organiseert de SJBN het Jonge Balie Congres 2022. Het thema van dit jaar is ‘Nothing but the Truth’ en staat in het teken van waarheidsvinding. Het congres vindt plaats bij TivoliVredenburg in Utrecht. Televisieproducent, presentator en acteur Ewout Genemans leidt als dagvoorzitter het programma.

Tijdens het congres wordt gesproken over diverse thema’s zoals waarheidsvinding en alternatieve waarheden (ook wel fake news). Tevens komt de rol van lichaamstaal aan bod. Verder wordt gesproken over interne onderzoeken door advocatenkantoren en wordt het waarheidsaspect binnen oorlogsvoering en het strafrecht behandeld.

Sprekers als Michael Ruperti (advocaat militair recht), Roel van Duijn (Nederlands politicus en politiek activist) en Yvette Linders (coördinator van het Radboud Kenniscentrum voor Retorica, Peitho, en universitair docent Taal en Communicatie aan de Universiteit Utrecht) behandelen de thema’s. Op de eerste dag van het congres wordt door Jeroen Soeteman, lid van de algemene raad van de NOvA, ook de Patroon van het Jaar bekend gemaakt en wordt het inhoudelijke programma afgesloten met een borrel, een walking dinner en een feest.

Inschrijven kan tot en met 1 oktober. Kijk verder voor informatie en tickets op www.jongebaliecongres.nl.

 

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen