Nieuws van de NOvA

European Lawyers Day: vertrouwelijke communicatie tussen cliënt en advocaat

Op 25 oktober was het European Lawyers Day. Dit jaar stond deze Europese dag van de advocaat in het teken van de vertrouwelijkheid tussen advocaat en cliënt, in Nederland een van de wettelijk verankerde kernwaarden van de advocatuur. Het verschoningsrecht moet waarborgen dat een rechtzoekende in alle vertrouwen gesprekken met zijn advocaat kan voeren zonder dat deze informatie in handen van derden komt. De Nederlandse orde van advocaten sprak drie Europese advocaten hierover en liet in een video zien hoe Nederlandse advocaten hierover denken. Lees verder en bekijk de video.

NOvA haalt ideeën op over sociaal advocatenkantoor van de toekomst tijdens Innovatieontbijt

Het sociaal advocatenkantoor van de toekomst moet voldoende jonge aanwas en een heldere bedrijfsstrategie hebben. Ook specialisatie, samenwerking, zichtbaarheid en technologische ontwikkelingen horen bij het toekomstige sociaal advocatenkantoor. Dit zijn enkele ideeën die 12 oktober werden geuit bij het Innovatieontbijt van de Nederlandse orde van advocaten over dit onderwerp. Bekijk de video.

De weerbaarheidstips van…

Bedreiging? Agressie? Intimidatie? Veel advocaten denken dat zoiets hen niet overkomt, dat ze zulke cliënten niet hebben of dat het hoort bij het beroep. Niet dus! De helft van de advocaten maakte het afgelopen jaar agressie en bedreiging mee. De NOvA heeft speciale weerbaarheidstrainingen voor advocaten, advocaat-stagairs en advocaten met cliënten in de EBI. Advocaten die al naar zo’n training zijn geweest, geven jou vast wat weerbaarheidstips. Lees de tips.

 

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen