CPO-Kyden: aandacht voor ESG

Voor de ontwikkeling, organisatie en uitvoering van de BA heeft de Nederlandse orde van advocaten de combinatie CPO-Kyden aangesteld als uitvoeringsorganisatie. Je kent Kyden misschien nog onder de voormalige naam Dialogue. Dialogue heeft de krachten gebundeld met de organisaties Kirkman Company en YSE, en zij gaan nu samen verder onder de naam Kyden.

Kyden versnelt de transitie naar een duurzame samenleving en vergroot de impact van organisaties op ESG (environmental, social, and corporate governance) thema’s. Dat doet Kyden door dienstverlening op het gebied van consultancy, educatie, opleidingen, recruitment en technologie.

Ook voor het CPO is ESG een belangrijk thema. Daarom heeft het CPO drie jaar geleden het Klimaat & recht-platform opgericht, waar voor de klimaatbewuste jurist video’s, artikelen en cursussen rond het thema klimaat & recht te vinden zijn.

Binnen de Beroepsopleiding Advocaten is er eveneens aandacht voor ESG. Opleidingsdagen en toetsmomenten vinden zo veel mogelijk plaats op ‘groene’ locaties die oog hebben voor duurzaamheid en die vegetarische maaltijden verzorgen. De Uitvoeringsorganisatie heeft papiergebruik zo veel mogelijk teruggedrongen en stimuleert zowel de eigen medewerkers als de professionals die betrokken zijn bij onderwijs en toetsing om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

 

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen