Patroon van het Jaar 2023: Robbert Santifort

Robbert Santifort, advocaat bij Eversheds Sutherland, is tijdens het Jonge Balie Congres uitgeroepen tot Patroon van het Jaar 2023.

Diversiteit en zelfreflectie

Uit het juryrapport blijkt dat Santifort niet alleen betrokkenheid toont bij de opleiding van de advocaat-stagiair die hij begeleidt en oog heeft voor haar work-lifebalance, maar ook echt een ‘next step’ heeft gezet als het gaat om diversiteit. Tijdens een ski-uitje had hij oog voor het feit dat een dergelijke sportactiviteit voor velen bepaald geen vanzelfsprekendheid is. Vervolgens heeft hij maatregelen genomen en kantoorgenoten erop aangesproken. Daarnaast beschikt hij over veel zelfreflectie en realiseerde hij zich dat hij in zijn begeleiding zijn gedrag moest aanpassen – en heeft hij daarnaar gehandeld. Dit alles maakt hem tot de meest betrokken patroon van 2023, en tot Patroon van het Jaar.

In de volgende editie van onze nieuwsbrief lees je een interview met Robbert Santifort en advocaat-stagiair Ilham Ezzamouri.

Creatief, empathisch en humoristisch

Tijdens de uitreiking werden ook andere patroons in het zonnetje gezet. Michael van Basten Batenburg (Delissen Martens) benoemd tot de meest creatieve patroon. Volgens de jury denkt hij ‘out of the box’ en stuurt hij advocaat-stagiairs met zachte, vriendelijke hand verder op hun ontwikkelingspad.

Monica Sonderegger (Houthoff) is de meest empathische patroon. Zij zorgt voor een goede stagetijd die past bij de advocaat-stagiair, zonder daarbij gedreven te worden door commerciële overwegingen.

Ferry Weelen (Holla) werd benoemd tot meest humoristische patroon. Hij probeert Gen Z oprecht te begrijpen, geeft op milde toon heldere feedback, en leert zelf nog iedere dag van zijn advocaat-stagiairs.

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen