Pannenbier

Jan Loorbach

De nieuwe stagiaireopleiding is zo ver dat, in aannemerstermen gesproken, het pannenbier geschonken kan worden. Het gebouw stààt er en er is alle reden om te vertrouwen dat alles ook werkt wanneer in september van dit jaar de eerste cyclus start.

CPO en Dialogue zijn onze partners en door een intensieve samenwerking ligt er nu een Opleidingsplan waarin we zeer herkenbaar terug zien waar het ons om ging toen we besloten dat de beroepsopleiding hoognodig moest worden gerenoveerd:

  • modernisering van methodiek en materiaal (met onder andere efficiëntie door digitalisering) ten behoeve van stagiaire en docent;
  • een goede verbinding tussen de cognitieve vakken en vaardigheden/ethiek – vooral met de kernwaarden van de advocatuur als verbindend thema;
  • veel aandacht voor het patronaat, door een duidelijke taakstelling en inschakeling in de opleiding;
  • etcetera, want er is meer nieuw dan ik hier kan opsommen!

Ik denk dat Marjan van der List en allen die haar in haar portefeuille ter zijde stonden, binnen en buiten de Orde van Advocaten, een grote en bijzondere klus aan het klaren zijn waar de komende generaties stagiaires en advocaten garen bij zullen spinnen. Een betere beloning van al deze inspanningen is niet denkbaar.

Jan Loorbach

Jan Dirk Loorbach (Emmen, 17 juni 1947), is een Nederlandse advocaat, oud basketballer en sportbestuurder. Sinds 1 maart 2010 is hij de deken van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen