Excelleren

De lat ligt hoog in de nieuwe beroepsopleiding. Tijdens de roadshows werden de kantoren enthousiast over de hoge kwaliteit ervan.

De individuele behoefte van de stagiaire staat in de nieuwe opleiding centraal. Op de behoefte van de individuele stagiaire wordt ingespeeld doordat de stagiaire al een diagnostische zelftoets maakt voordat hij het onderwijs volgt. Uit die toets blijkt wat de stagiaire weet en waar nog gaten zitten in zijn kennis. De docent neemt die ontbrekende kennis mee in het op maat gesneden onderwijs.

In de nieuwe opleiding wordt elke stagiaire uitgedaagd en geprikkeld om te excelleren. Excelleren doe je niet alleen. In de opleiding staat interactie centraal. Interactie tussen stagiaires, tussen stagiaire en patroon, tussen stagiaire en docent en tussen docenten onderling. Het gaat erom elkaar uit te dagen en verder te brengen. De uitvoeringsorganisatie biedt verschillende instrumenten om deze interactie te ondersteunen. Onder meer via de digitale leeromgeving en het forum dat straks op deze website zal zijn gerealiseerd. Op dat forum kun je met elkaar in discussie gaan over kwesties en dilemma’s die je in de praktijk tegenkomt. Je kunt kennis en ervaringen met elkaar delen en daarop reflecteren, zodat je elkaar kunt stimuleren en van elkaar kunt leren. Ook de docent zal zich in dat forum laten horen.

Willen stagiaires excelleren? Natuurlijk willen zij dat. Het zijn professionals: die streven voortdurend naar het beste voor hun cliënt.

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen