Weerbaarheidstraining voor advocaat-stagiairs

In opdracht van de NOvA heeft I&O Research onderzoek gedaan naar vormen van agressie bij advocaten. De bevindingen zijn voor de NOvA confronterend. De helft van de advocaten maakte in de afgelopen twaalf maanden ten minste één vorm van agressie mee. Helaas worden ook startende advocaten geconfronteerd met een vorm van agressie.

Leren omgaan met dreiging en ongewenste druk

Sinds 2021 biedt de NOvA advocaten kosteloos weerbaarheidstraining aan. Binnenkort komen er ook trainingen speciaal voor advocaat-stagiairs. Deze worden los van de Beroepsopleiding aangeboden. Door middel van deze training wordt geleerd hoe om te gaan met dreiging en ongewenste druk van cliënten of derden.

Op maat voor startende advocaten

In tegenstelling tot de reguliere weerbaarheidstraining is deze nieuwe training op maat gemaakt voor startende advocaten die zelf nog geen ervaring met bedreiging of andere vormen van agressie hebben. Opzet is een basistraining van een dagdeel, waarin concrete handvatten worden aangereikt: kennis en basisvaardigheden. Dit gebeurt in een sessie met 15 advocaat stagiairs, waarbij realistische situaties worden nagespeeld. Een aantal maanden later volgt deel twee van de training: een intervisiebijeenkomst van twee uur waarin ervaringen als advocaat-stagiair en leerpunten op het vlak van bedreiging en omgaan met druk worden gedeeld. Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om te reflecteren op het proces van ontwikkeling in de weerbaarheid met gelijkgestemden.

Precieze datums worden nog nader bekend gemaakt. De weerbaarheidstraining voor advocaat-stagiairs wordt kosteloos aangeboden door de NOvA.

Terug naar overzicht

Aanbevolen artikelen